N9 Show Review by enola.be

 In case you are wondering, it means “exorcism”.Promo,Reviews_N9,Guy Peters,foto's EvyOttermans,enola_1Promo,Reviews_N9,Guy Peters,foto's EvyOttermans,enola_2
Translation by Google:
Promo,Reviews_N9,Guy Peters,foto's EvyOttermans,enola_trans1
Promo,Reviews_N9,Guy Peters,foto's EvyOttermans,enola_trans2Promo,Reviews_N9,Guy Peters,foto's EvyOttermans,enola,trans3

JOHNNY DOWD
& MARK LOTTERMAN
vr. 10.04.15 – N9 – EEKLO

Laatbloeier Johnny Dowd laat er geen gras over groeien. In maart 2015 verschijnt zijn veertiende studioalbum ‘That’s Your Wife on the Back of My Horse’.  Zijn eigenzinnige songs doen denken aan Tom Waits, Nick Cave en Captain Beefheart.

67. Zo oud zal Johnny Dowd zijn wanneer hij op vrijdag 10 april het podium van N9 villa bestijgt. En zijn leeftijd doet misschien anders vermoeden, maar Dowd is nog niet zo heel lang actief in de muziekwereld. Het duurde namelijk tot 1998 – hij was toen al 50 –  voordat hij voor het eerst naar buiten kwam met het soloalbum ‘Wrong Side Of Memphis’. Daarvoor leidde de man een verhuisfirma en was muziek maken iets voor na de uren.

Dowd begon er dus relatief laat aan, maar haalde de verloren jaren snel in. In zijn zeventienjarige carrière bracht hij maar liefst dertien studioplaten en een handvol EP’s uit. Zijn nieuwste worp, ‘That’s Your Wife on the Back of My Horse’, verschijnt in maart 2015.

De Texaan ging voor de opnames te werk zoals hij dat deed bij zijn debuut. Hij zat alleen in de studio met zijn gitaar, oude synth en drumcomputer. Johnny Dowd klinkt opnieuw kwetsbaar, experimenteel en compromisloos. Zijn genie hoor je in de donkere, humoristische en catchy songs die doen denken aan Tom Waits, Nick Cave en Captain Beefheart.

Voorprogramma Mark Lotterman is een singer-songwriter uit Rotterdam. Met zijn rauwe composities en intense voordracht past hij als verhalenverteller naadloos in het rijtje Waits, Cohen, Cave en…  Johnny Dowd. Lotterman en Dowd brengen ter gelegenheid van Record Store Day op 18 april samen een split 7” uit.

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: JOHNNY DOWD

Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op maandag 6 april 2015

INFO

TICKETS

Photo_N9Lotterman

Reviews,PressReleases_n9.be/1953/Lotterman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s